Mobil hálózati lefedettség

Keresd ki a térképen a helyet és állítsd be a hálózati technológiát, amire kíváncsi vagy. Térképünk folyamatosan frissül, mindig a naprakész állapotot mutatja.

A térképen a jobb felső sarokban választhatod ki, hogy 2G, 3G, 3G/HSPA, 4G lefedettségre vagy kíváncsi. A kereső annál pontosabb adatot ad vissza, minél pontosabban írod be a címet. A térképen található +/- gombok segítségével nagyítható és kicsinyíthető a kép.

  • 2G / GPRS hálózat: átlagosan 20-40 kbit/s letöltési sebesség. Az analóg hanghívásoknál fejlettebb minőségű, digitális hanghívásokat biztosít, illetve rövid szöveges üzenetek (SMS) küldésére alkalmas.
  • 3G / HSPA hálózat: átlagosan 2-10 Mbit/s letöltési sebesség. Szélessávú mobil internet használatot biztosít. Például egy film (700 MB) letöltése 3 Mbps-mal számolva körülbelül 30 percet vesz igénybe.
  • 4G hálózat: átlagosan 15-70 Mbit/s letöltési sebesség. Nagy méretű multimédiás fájlok, például videók megtekintését biztosítja. Például egy full HD film letöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe.
Fontos tudnivaló a 4G-képes eszközökről

Az 4G technológia globálisan több frekvenciasávon is elérhető. Régiónként (Európa, Észak-Amerika, Távol- Kelet stb.) eltér, hogy milyen sávokat használnak 4G szolgáltatásra.

Egyes, más régiók számára gyártott készülékek nem támogatják az Európában, illetve Magyarországon használt sávokat.

Ezért telefon vásárlás előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a kiszemelt készülék támogatja-e az európai operátorok által jellemzően használt 800, 1800 és 2600 MHz-es sávokat. A Netfone Telecom kizárólag a hálózatában használt összes frekvenciát támogató készülékeket forgalmaz. Egyéb forrásból vásárolt készülékek esetében célszerű a fenti 4G sávok támogatását ellenőrizni. Több olyan kevésbé ismert márkájú készülék is létezik, amik nem szerepelnek ilyen készülék-adatbázisokban, ezek megvásárlása előtt érdemes ügyfélszolgálatunk segítségét kérni.

LTE = Long Term Evolution (hosszú távú fejlődés)

Az új, 4. generációs mobilhálózat számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel az ügyfelek gyorsabb és még több lehetőséget kínáló mobilinternet-szolgáltatást vehetnek igénybe:

a kínált legnagyobb letöltési sebesség: akár 300 Mbit/s; kínált legnagyobb feltöltési sebesség: akár 50 Mbit/s (a le- és feltöltési sebesség a díjcsomagtól és a lefedettségtől is függ), a lefedettségi területen az esetek 80%-ában véletlenszerűen mérve tapasztalható garantált letöltési sebesség: 2000 kbit/s; garantált feltöltési sebesség: 500 kbit/s; kisebb késleltetési idő, nagyobb kapacitás, amely segítségével a 2G és 3G hálózattal összehasonlítva több felhasználó szolgálható ki egyszerre, nagyobb le- és feltöltési sebességgel, rugalmas sávszélesség-használat: a rendszer a felhasználók számának függvényében osztja ki az elemi erőforrás blokkokat, IP alapú technológia.